top of page

Vedana

Vedana juontuu sanskritin/pālin sanasta Vedanā ja tarkoittaa "tunnetta" tai "aistimusta". Sillä viitataan miellyttäviin, epämiellyttäviin ja neutraaleihin tuntemuksiin, kun sisäisen ja ulkoinen todellisuus kohtaavat.

Vedana_edited_edited.png

Minusta

Aloitan tarinani lapsuudesta ja nuoruudesta, jossa ikävät kokemukset ja traumat mm. koulukiusaamisesta alkoivat luoda panssaria minuuteni ympärille. Kovetin itseni niin, että en enää ollut yhteydessä kehooni ja todelliseen minääni. Yritin hakea hyväksyntää ja rakkaudellista huomiota suorittamisen ja miellyttämisen kautta.

 

Jossain vaiheessa aloin kärsiä psykosomaattisista oireista, kuten sydämen rytmihäiriöistä, painajaisista, paniikkihäiriöistä, masennuksesta, unettomuudesta, hikoilukohtauksista ja selkäkivuista. Koin paljon vaikeita tunteita, mm. yksinäisyyttä, kuolemanpelkoa, häpeää, ahdistusta, riittämättömyyttä ja että minulla ei ole paikkaa tässä maailmassa.

 

Tämä kuori oli ollut pitkään selviytymiskeinoni, sillä sen avulla minun ei tarvinnut kohdata vaikeita muistoja ja tunteita. Myöhemmin ymmärsin, että se oli kuitenkin liian ahdas voidakseni kokea elämää täydesti ja vapaasti. Hain apua mm. terapiasta ja fyysisiin oireiluihin lääkäristä, mutta koin jääväni vaille syvempää, kokonaisvaltaista ymmärrystä.

 

Elämä kuljetti kuitenkin eteenpäin ja matkan varrella tutustuin erilaisiin vaihtoehtoisiin menetelmiin ja henkiseen kirjallisuuteen. Jossain yhteydessä törmäsin tantriseen kehotyöskentelyyn, joka tuntui vetävän voimakkaasti puoleensa. Aloin etsimään lisätietoa ja löysin Wild Heart Transformation -koulutuksen.

 

Koulutuksen aikana kykenin päästämään irti kehooni jumiutuneista tunnelukoista, traumoista ja kokemaan rakkaudellista turvaa itsessäni. Sain rohkeutta kohdata omia varjopuoliani, pelkoja ja kaikkea mitä olin pitänyt sisälläni niin monen vuoden ajan. Samoihin aikoihin tutustuin syvemmin myös energiamaailmaan mm. Suomen Energiahoitajien Body&Mind Energy Balancing Method-koulutuksen kautta ja sain apua fyysisiin oireisiini.

 

Tulin tietoisemmaksi kehoni viisaudesta ja herkkyydestä, aloin kokemaan enemmän kiitollisuutta ja kunnioittamaan omia rajojani. Huomasin myös, että haavoittuneisuuden ja herkkyyden näyttäminen ei ole uhka, vaan mahdollisuus eheytyä ja voimaantua. Elämänlaatuni on kohentunut huomattavasti. Aloin nauttia itsestäni ja ihmisten seurasta eri tavalla kuin koskaan ennen. Itsetuntoni ja -luottamukseni ovat parantuneet huomattavasti. 

 

Tunsin vahvasti, että tämä polku on minulle oikea ja jatkoin vielä Tantric Life Coach -koulutukseen toiselle vuodelle. Sieltä olen saanut eväitä ammatillisempaan suuntaan tantrisen elämäntaidon valmentajana. Sittemmin olen lisäkouluttautunut lisää ja pyrin jatkossakin kehittämään ammattitaitoani tällä äärimmäisen mielenkiintoisella ihmisyyden kentällä.

 

Koen vahvan kutsumuksen tilan pitämiseen kaikelle, mikä haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Voimallisen läsnäolon tilassa. 

Marjo

Sydämellä_Vedana
Marjo_Vedana

Koulutukset:

Wild Heart Transformation (Wild Heart Academy, 6/20)

Tantric Life Coach I (Wild Heart Academy, 6/21)

BodyMind Energy Balancing Method- energiahoitaja (Suomen Energiahoitajat, 6/21)

Tantrahierontakurssi (1/22)

Certified Tantra Therapist and Tantra Massage Therapist from the Art of Love  (The Art of Love, 2/23)

www.theartoflove.nu and www.tantra-therapy.com

Myofascial Energetic Release (MER), From Trauma to Trust traumainformatiivinen lisäkoulutus (Integral Body Institute 2/23)

Kundalini Bodywork Practisioner (Kundalini Bodywork, Elliot Saxby, 1/24)

bottom of page