top of page

Miehen ejakulaatio ja orgasmi

Päivitetty: 11. toukok. 2023

Orgasmi on nautinnollinen, psyykkinen ja fyysinen kokemus. Käytännössä se on lantion ja peräaukon alueen lihasten supistelua sekä aivoissa tapahtuva endorfiiniryöppy. Ejakulaatio tarkoittaa miehellä siemensyöksyä, naisella se tunnetaan nimellä "squirttaus", jolloin nestettä (Huom! Ei virtsaa!) virtaa naisen eturauhasesta eli Skenen rauhasesta.


Tässä postauksessa käsitellään nimenomaan miehen ejakulaatiota, koska se herättää eniten kysymyksiä tantrisen hieronnan yhteydessä.


Miehen ejakulaatio

Ejakulaatio ja orgasmi ovat todellisuudessa myös toisistaan erillisiä tapahtumia. Mieskehollisella on siis mahdollista saada useita (kokovartalo)orgasmeja ilman siemensyöksyä.


Taolaisen seksuaalisuusopin mukaan mieskehollisella ei ole aina tarvetta saada siemensyöksyä, koska sen yhteydessä menetetään energiaa ja elinvoimaa. Siemensyöksy on taolaisuuden mukaan tarpeellista ainoastaan silloin, kun tarkoituksena on siittää lapsi.


Useimmat saattavat tunnistaa väsähtämistä, jopa seksidarraa = krapulaista oloa laukeamisen jälkeen. Sanotaankin, että mitä vanhemmaksi mieskehollinen tulee, sitä harvemmin hänen tulisi ejakuloida. Toisaalta joidenkin tutkimusten mukaan mieskehollisen siemensyöksyt vähentävät riskiä sairastua eturauhassyöpään. Niin tai näin, on hyvin yksilöllistä, kuinka usein yksilö kokee tarvetta ejakuloida. Mielestäni on kuitenkin hyvä tarkastella asioita eri näkökulmasta ja kyseenalaistaa uskomuksia ja opittuja asioita liittyen mm. laukeamisen tarpeeseen.


Tästä päästääkin yhteen kysytyimmistä kysymyksistä, eli:


Miten tantrisessa hieronnassa suhtaudutaan ejakulaatioon ja orgasmiin?


Lyhyesti vastattuna se ei ole millään tavalla tuomittavaa, mutta ei myöskään itse tarkoitus tai tavoite. Seksuaalienergia voidaan mieltää parantavana, elinvoimaa lisäävänä voimana. Ja kun tämä energia menetetään siemennesteen mukana, sillä ei ole aikaisemmin mainittuja vaikutuksia. Tantrisessa hieronnassa seksuaalienergian herättäminen, kierrättäminen ja laajentaminen, eli matka itsessään on olennaisempaa, kuin huippukliimaksin saavuttaminen. Monet ejakulaatiosta pidättäytyvät mieskeholliset ovat kertoneet orgasmien voimakkuuden, energisyyden ja nautinnon lisääntyneen huomattavasti.


Miehen energia on tulielementti

Lantionpohjan lihasten merkitys


Yksi erittäin olennainen lihas, jota tulisi voimistaa aivan yhtä lailla kuin muitakin, on lantionpohjan lihakset eli pc-lihasryhmä (pubococcygeys). Se on ikään kuin riippumatto, joka on kiinnittynyt häpyluusta häntäluuhun ja n. 5-8 cm on kiinnittyneenä siittimeen. Tämä lihasryhmä on hyvin merkittävä "seksilihas" ja siten seksuaalisen terveyden kannalta hyvin keskeisessä roolissa. Kun tätä lihasryhmää voimistetaan, vahvistuu myös erektio, orgasmit ja sen avulla mieskehollinen voi hallita siemensyöksyjään eli toisin sanoen, pidentämään niin omaa kuin kumppaninsa nautintoa. Lisäksi se mahdollistaa moniorgasmisuuden eli usean peräkkäisen orgasmin.


Miten sitten harjoittaa lantionpohjan lihaksia? Supistamalla ja rentouttamalla lantionpohjan lihaksia (pc-lihasryhmä). Eli aivan kuin pidättäisit virtsaa (ja ulostamista). Voit harjoitella sitä konkreettisesti keskeyttämällä virtsaamisen, pidättämällä muutamia sekunteja ja jatkamalla taas virtsaamista voimakkaammin. Tätä voi jatkaa niin kauan, kun sitä riittää. Harjoitusta voi tehdä myös ilman vessatoimenpidettä vaikkapa autossa istuessa. Huomioithan, että lantion seudun rentouttaminen on myös hyvin tärkeässä roolissa.


Suosittelen tutustumaan kirjaan nimeltä Moniorgasminen mies (Chia Mantak, Douglas, Arava Abrams), v. 2010. Kyseisessä kirjassa on paljon lisätietoa ja erilaisia harjoitteita kohti moniorgasmisuutta.


Jos olet kiinnostunut tantrisesta hieronnasta, voit varata ajan täältä. Lisäkysymyksissä voit olla yhteydessä info@vedana.fi


Kuvat: Pexels (Mark Neal, Deon Black & Francesco Paggiaro)

6 142 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yonihieronta

Comentários


bottom of page