top of page

Mitä eroa on tantrisella ja eroottisella hieronnalla?

Päivitetty: 11. toukok. 2023

Tätä kysytään minulta aika ajoin ja ei mikään ihme, sillä molemmissa on yhtäläisyyksiä, kuten aistillisuus, rentoutuminen ja genitaalialueiden hieronta. Mutta, eroavaisuuksiakin löytyy ja niitä ymmärtämällä saa selkeyden siitä, mikä voisi parhaiten soveltua omiin tarpeisiin ja toiveisiin.


Eri hierojat voivat painottaa erilaisia asioita ja tyylejä on monenlaisia, joten kannattaa tutustua palveluntarjoajaan ja kysyä rohkeasti lisätietoa 🙂


Eroottinen hieronta


Eroottisen hieronnan tarkoituksena on tuottaa seksuaalista nautintoa ja tyydytystä. Tässä yhteydessä olet saattanut kuulla ”happy ending”-ilmaisusta, joka tarkoittaa seksuaalisen stimuloinnin huipentumaa eli ejakulaatiota ja orgasmia. Eroottiseen hierontaan kuuluu yleensä myös koko vartalon hieronta, aistien herättäminen ja rentouttaminen.


Tämä hierontamuoto soveltuu erityisen hyvin henkilöille, jotka nimenomaan hakevat erotiikkaa, nautintoa ja seksuaalista tyydytystä. Se soveltuu myös henkilöille, jotka eivät ole erityisemmin kiinnostuneet hieronnan ja kehollisuuden syvemmistä merkityksistä.Tantrinen hieronta


Tantrinen hieronta (ts. tantrahieronta) on kokovartalohierontaa, jossa keskitytään aistien herättämiseen ja herkkyyden lisäämiseen. Vastaanottajalla on siis mahdollisuus syventää kehoyhteyttään ja itsetuntemustaan. Tantrisessa hieronnassa voi avautua myös emotionaalisia ja kehollisia lukkoja sekä jännitystiloja.


Tantriseen hierontaan sisällytetään yleensä yoni- tai lingam-hieronta, mutta se ei ole välttämätöntä. Lingam tarkoittaa vapaasti suomeksi käännettynä ”valosauvaa”, joka viittaa miehen siittimeen. Yoni vastaavasti tarkoittaa ”kaiken alkua” tai "pyhää temppeliä" ja viittaa naisen sukuelimiin. Nämä nimitykset antavat hyvin osviittaa tantrisen (ja taolaisen) hieronnan periaatteista, jotka ovat kunnioitus ja pyhyys. Tantrisen hieronnan yhteydessä saatat kuulla puhuttavan myös chakroista sekä seksuaalienergian herättämisestä, kierrättämisestä ja laajentamisesta.


Tantrahieronta

Toisin kuin eroottisessa hieronnassa, tantrahieronnassa ei tavoitella nk. loppukliimaksia. Tantrinen hieronta ei ylipäätään tähtää mihinkään tiettyyn lopputulemaan, vaan ennemminkin itse matka on tärkeintä. Vastaanottajalla on tilaa kaikenlaisille tunteille ja tuntemuksille. Joillakin se voi nostaa pintaan laajan kirjon erilaisia tunteita, muistoja, oivalluksia ja kehollisia tuntemuksia, joihin ei ole ollut kosketuksissa vaikkapa stressaavan elämäntilanteen, traumojen tai haasteellisen kehosuhteensa vuoksi.

Tantrisessa hieronnassa kosketuslaatuja voi olla erilaisia, kuten pyörivää, liukuvaa, paikallaan olevaa, kevyttä, painavaa jne. Myös huomion kiinnittäminen hengitykseen on tärkeää, sillä huomaan usein ihmisten pidättävän hengitystä tai se on hyvin pinnallista. Hengityksen kautta pystymme viemään huomion takaisin kehoomme ja olemaan enemmän läsnä tässä hetkessä.


Lopuksi haluan korostaa, että kyse ei ole siitä, mikä on oikeaa tai väärää. Jokainen hieronta- ja hoitomuoto palvelee omalla tavallaan, kunhan ne toteutetaan yhteisymmärryksessä ♡


Jos olet kiinnostunut varaamaan ajan tantriseen hierontaan, voit varata ajan täältä.Kuvat: Pexels (Life of Pix, John Rocha & Elina Fairytale)

7 196 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Yonihieronta

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page