top of page
Etsi
  • Marjo

Eroottinen hieronta vs. tantrahieronta

Päivitetty: 30. toukok.

Minulta kysytään aika ajoin, mitä eroa on eroottisella hieronnalla ja (neo)tantrahieronnalla. Molemmissa on toki yhtäläisyyksiä, kuten aistillisuus, rentoutuminen ja genitaalialueiden hieronta. Mutta eroavaisuuksiakin löytyy ja niitä ymmärtämällä saa selkeyden siitä, mikä voisi parhaiten soveltua omiin tarpeisiin ja toiveisiin.


Eri hierojat voivat painottaa erilaisia asioita ja tyylejä on monenlaisia, joten kannattaa tutustua palveluntarjoajaan ja kysyä rohkeasti lisätietoa 🙂


Eroottinen hieronta


Eroottisen hieronnan tarkoituksena on tuottaa seksuaalista nautintoa- ja tyydytystä. Tässä yhteydessä olet saattanut kuulla ”happy ending”-ilmaisusta, joka tarkoittaa seksuaalisen stimuloinnin huipentumaa eli ejakulaatiota ja orgasmia. Eroottiseen hierontaan kuuluu yleensä myös koko vartalon hieronta, aistien herättäminen ja rentouttaminen.


Tämä hierontamuoto soveltuu erityisen hyvin henkilöille, jotka nimenomaan hakevat erotiikkaa,  seksuaalista nautintoa- ja tyydytystä. Se soveltuu myös henkilöille, jotka eivät ole erityisemmin kiinnostuneet hieronnan ja kehollisuuden syvemmistä merkityksistä.


Tantrahieronta/Tantrinen hieronta/Neo-tantrahieronta


Neo-tantrahieronta tai vastaavalla nimellä kulkevat hieronnat on kokovartalohierontaa, jossa keskitytään aistien ja energioiden herättämiseen sekä herkkyyden lisäämiseen. Vastaanottajalla on mahdollisuus syventää kehoyhteyttään ja itsetuntemustaan. Tantrisessa hieronnassa voi avautua myös emotionaalisia ja kehollisia lukkoja/jännitystiloja.


Tantrisessa hieronnassa tyypillistä on myös yoni- tai lingam eli genitaalialueiden hieronta, mutta kaikki palveluntarjoajat eivät sitä tarjoa. Lingam tarkoittaa vapaasti suomeksi käännettynä ”valosauvaa”, joka viittaa miehen siittimeen. Yoni vastaavasti tarkoittaa ”kaiken alkua” tai "pyhää temppeliä" ja viittaa naisen sukuelimiin. Nämä nimitykset antavat hyvin osviittaa tantrisen (ja taolaisen) hieronnan periaatteista, jotka ovat kunnioitus ja pyhyys. Tantrisen hieronnan yhteydessä saatat kuulla puhuttavan myös energiakeskuksista eli chakroista sekä seksuaalienergian herättämisestä, kierrättämisestä ja laajentamisesta.


Toisin kuin eroottisessa hieronnassa, (neo)tantrahieronnassa ei tavoitella ns. loppukliimaksia. Hieronnassa ei ylipäätään tähdätä mihinkään tiettyyn lopputulemaan, vaan ennemminkin itse matka on tärkeintä. Vastaanottajalla on tilaa kaikenlaisille tunteille ja tuntemuksille. Joillakin se voi nostaa pintaan laajan kirjon erilaisia tunteita, muistoja, oivalluksia ja kehollisia kokemuksia (kuten energiaorgasmeja), joihin ei ole ollut aikaisemmin kosketuksissa.


Tantrahieronnassa kosketuslaatuja voi olla erilaisia, kuten pyörivää, liukuvaa, paikallaan olevaa, kevyttä, painavaa jne. Myös huomion kiinnittäminen hengitykseen on tärkeää, sillä huomaan usein ihmisten pidättävän hengitystä tai se on hyvin pinnallista. Hengityksen kautta pystymme viemään huomion takaisin kehoomme ja olemaan enemmän läsnä tässä hetkessä.


Lopuksi haluan korostaa, että kyse ei ole siitä, mikä on oikeaa tai väärää. Jokainen hieronta- ja hoitomuoto palvelee omalla tavallaan, kunhan ne toteutetaan yhteisymmärryksessä ♡


Jos olet kiinnostunut varaamaan ajan Neo-tantrahierontaani, voit varata ajan täältä.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page